Jan Lourens 

Na de opleiding in Amsterdam gevolgd te hebben, ben ik gestart als zelfstandig pianostemmer en -restaurator. Vanaf 1995 heb ik mij naast de moderne piano's en vleugels zoals we die vanaf ca. 1920 kennen ook gespecialiseerd in de restauratie van antieke instrumenten. Behoud van klankauthenticiteit en speelbaarheid kenmerken daarbij mijn werk.

Piano's van vóór 1870 hadden geen metalen frame, zoals de hedendaagse piano's, maar een houten frame of een zogenaamd "hulpframe". Het is duidelijk dat piano's uit deze periode daarom anders klinken; door het metalen frame kon de snaarspanning omhoog en begon het geluid hedendaagser te klinken. De eerste piano's waren zogenaamde rechtsnarige bovendempers. Vanaf de kruissnaar-onderdemper kunnen we over het type piano spreken, dat nu nog gefabriceerd wordt.

Je kunt bij mij terecht voor alle werkzaamheden aan je piano, of het nu gaat om een enkele stembeurt tot wat reparaties of een volledige restauratie met traditionele materialen. Ook voor het opnieuw politoeren van je instrument ben je aan het juiste adres.