Piano-onderhoud

Is piano-onderhoud wel nodig? Voor onze auto vinden we dit vanzelfsprekend, voor een piano denken we hier niet zo snel aan. Maar ook een piano is onderhevig aan slijtage en weersinvloeden.

Om de levensduur van je piano te verlengen en om uw speelplezier optimaal te houden, kun jegebruik maken van de mogelijkheid tot een kleine onderhoudsbeurt voor de piano. Bij elke stembeurt letten we automatisch op de staat van je piano. Kleine defectjes verhelpen we ter plekke. Voor groter onderhoud krijg je van ons vrijblijvend een offerte.

Je kunt ook los hiervan zelf per telefoon een afspraak maken voor een eventuele onderhoudsbeurt, we komen dan vooraf gratis bij je kijken 

Reparatie

Indien klein onderhoud niet meer voldoende is, moet er meer gebeuren. Het gaat dan om reparaties aan de kast, het mechaniek, de zangbodem, het stemblok van de piano of om vervanging van verouderde snaren. Het kan mogelijk zijn dat de piano hiervoor naar de werkplaats moet. Indien dit nodig is gebeurt dit kosteloos. Ook hier gratis expertise en een prijsafspraak vooraf. 

Restauratie

Wellicht is zelfs reparatie niet meer voldoende. Stel je bent in het bezit van een mooi, oud en authentiek instrument waaraan je erg gehecht bent. Door de tand des tijds kan de authentieke uitstraling van uw instrument verloren zijn gegaan. Volledige restauratie is dan naar alle waarschijnlijkheid geboden. PianoWerk Lourens heeft de kennis en middelen in huis om een restauratie compleet in eigen beheer uit te voeren, van besnaring tot mechaniek en meubel. Voor restauratie van piano's en andere snaar- en toetsinstrumenten kunt je vrijblijvend contact met ons opnemen. Kijk ook eens onder ons kopje 'Restauratie' voor projecten die al afgerond zijn.